Contemporary 5000sq.ft house for private client

Contemporary 5000 sq.ft house for private client.

We are delighted to have been involved with this project which was approved by Manchester City Council in June. Occupying a side-garden plot, the property was bespokely designed for the owners of the neighbouring dwelling. As the site is within a conservation area, we explored a number of alternative approaches which varied from traditional to ultra-contemporary. Although resulting in very different appearances, the approaches utilised the same palette of materials that are prevalent in the surrounding conservation area. The property is split over 3 storeys and accommodates a second floor gym as well as a double-height open plan kitchen/dining/living area. The scheme also incorporates renewable energy technologies as well as adopting some Passivhaus principles.

 

Posted in News and tagged .